Radionice

Lutkarski studio Kvak već 30 godina organizira stručne radionice iz lutkarstva za odrasle. Prijaviti se mogu odgojitelji, učitelji, svi koji na bilo koji način rade s djecom, naravno i entuzijasti, oni koji žele naučiti nove vještine, zaljubljenici u kreativnost, umjetnost ili oni koji pojma o svemu tome nemaju, a mi im obećajemo da ćemo ih uvesti na najljepši način u svijet lutke koja živi. Učit ćemo o izradi lutaka, vrstama lutaka, onome što je najvažnije u lutkarstvu – animaciji, obasut ćemo vas idejama za nove predstave, načinima na koje možete upotrijebiti muziku uz lutku a uz sve to vidjet ćete uživo izvedene dijelove naših predstava. Možete nas pitati o svemu i nevezano uz radionice, tu smo za vas! Ako se pak odlučite za naše radionice, one se održavaju na mjesečnoj bazi u našem Studiju na zagrebačkim Srednjacima, a također posjećujemo i Ustanove, Dječje vrtiće, Pučka otvorena učilišta i sve one koji žele uz učenje i svojevrsni team building, jer po našem iskustvu, uvijek je uz učenje prisutno i puno smijeha, emocija i stvaranja novih prijateljstava.

Raspored radionica je na kraju ove stranice, a možete nas kontaktirati i putem Facebooka, telefona 0917904878 ili mail-a info@kvak.hr.

Zakoračite u čarobni svijet lutaka s nama!

Rezultati anketiranja polaznika stručne radionice Lutkarskog studija Kvak

LUTKARSKA PREDSTAVA – OD IDEJE DO IZVEDBE

Radionica Od ideje do predstave nastala je iz želje da iz kazališnog, lutkarskog rada i iskustva vođenja različitih dramskih programa namjenjenih djeci predškolske i rane školske dobi stvorimo spoj jednostavnih i praktičnih poticaja i savjeta za rad u vrtićkim skupinama i dodatnim školskim aktivnostima.
Cilj radionice je podržati odgojitelje, učitelje i nastavnike te ostale suradnike u predškolskom i školskom procesu u kreativnom radu s djecom na način da nastanak kazališne predstave, priredbe ili igrokaza u potpunosti prilagodimo uvjetima i zahtjevima rada te pojedinom uzrastu djece i to u rasponu od kratke lutkarske igre koja može imati komunikacijsku svrhu na dnevnom planu do postavljanja većih komada povodom priredbi, proslava ili natjecanja.
Radost igre, kreativno izražavanje, timski rad i razmjena ideja djeluju pozitivno na cjelukupan proces rada u kolektivu.

UPOTREBA GLAZBE U NASTAJANJU LUTKARSKE PREDSTAVE

Kroz lepezu metoda, te prezentaciju različitih polazišta u stvaranju kratke lutkarske igre, polaznici ulaze u čarobni svijet lutaka putem glazbe. Glazbene improvizacije, ilustriranje songova, načini i podjele , režija kratke glazbene igre - cilj je ove radionice je olakšati nastavnicima, odgojiteljima ili voditeljima dramskih skupina izbor glazbe te ih uvesti u tehnike upotrebe glazbe u kazalištu.

IZRADA LUTAKA OD UPORABNIH PREDMETA

Izrada lutaka od čarapa, rukavica, kuhača...jednostavne lutke koje možete i sami izrađivati s djecom ili za djecu. Brz i jednostavan postupak s velikim scenskim efektom. U sklopu radionice dotaknut će se i neke osnove lutkarstva iz područja animacije, lutkarske režije, likovnosti, odabira tekstova.

NOVO! - ANIMACIJA RAZLIČITIH TIPOVA LUTAKA

Intenzivna dvoipolsatna radionica u kojoj se upoznaju svi tipovi lutaka, te se određuju osnove pokreta, ali također i istražuje mogućnost svake pojedine lutke. Radionica u kojoj ćete puno naučiti, osvijestiti eventualne greške i spoznati čaroliju koju vam svijet lutaka stavlja u ruke.

NOVO! - FILCANJE – TEHNIKA RADA S PRIRODNOM VUNOM

Iskusna predavačica iz područja filcanja vune Anamarija Lenard, uvodi vas u osnove filcanja, načine, upotrebu, ali i voditi će nas kroz izradu jednostavnih oblika da osjetite taj čarobni materijal pod prstima. Dakle, ljubitelji prirodnih materijala, naučite kako napraviti raznobojne vunene lutke, ali i podloške, torbe, papuče, scenografiju i još mnoštvo toga.

Programi su namijenjeni manjim grupama polaznika, održavaju se u poslijepodnevnim terminima u trajanju od 2 i pol sata. Cijeli ciklus održi se jednom mjesečno. Radionice se održavaju u prostoru Studija na Zagrebačkim Srednjacima – Vrbnička 16 ili u prostoru ustanove koja ih naruči (odnosi se na cijelu Hrvatsku).

PRIJAVITE SE!

Kontakt: 091-790-4878 (Ivana), 01/3842-845, ivana@kvak.hr
Više informacija na www.kvak.hr ili na našem Facebook profilu.
Pridružite nam se u čarobnom svijetu lutaka!

***

11.9. utorak, Izrada lutaka od uporabnih predmeta
12.9. srijeda, Animacija različitih tipova lutaka
13.9. četvrtak, Lutkarska predstava – od ideje do izvedbe
14.9. petak, Upotreba glazbe u nastajanju lutkarske predstave

Radionice se održavaju u Studiju kazališta Kvak u Zagrebu.

Cijena jedne radionice u Studiju je 250,00 kuna. Ako ste se odlučili za sve četiri, cijena svih radionica u rujnu je 550,00 kuna! Lutke koje izradite ostaju vama a sav materijal je naš.

Za pojedinačne radionice možemo dogovoriti dolazak u Vaš kolektiv. Maksimum polaznika jedne radionice je 30, a cijena se formira prema dogovoru i udaljenosti od Zagreba.